ured (385) 414-400
fax (385) 414-450
Karlovac, Senjska 2

Ugostiteljstvo <pos_ugo>

  • programski sustav za financijsko i materijalno poslovanje u ugostiteljstvu,
  • omogućava praćenje protoka robe u ugostiteljskom objektu od prijama do prodaje na kasama,
  • program je prilagođen za rad na samostalnom PC računalu i u lokalnoj mreži,
  • tako je moguće jednostavno povezati veći broj blagajničkih mjesta u jedinstven informacijski sustav,
  • mogućnost vođenja više ugostiteljskih jedinica ( restorana, šankova …),
  • za svaku jedinicu može se postaviti više kasa ( prodajnih mjesta ),
  • na svaku kasu može se spojiti do 3 printera – kasa, šank, kuhinja, s razdjelom ispisa računa i narudžbi, više šankova i restorana mogu koristiti jednu kuhinju,
  • ULAZ ROBE: kalkulacije cijena – primke,
  • IZLAZNI DOKUMENTI: računi malog formata (POS), R-1 računi malog i A4 formata,
  • evidencija narudžbe od gosta sa mogućnošću dopune narudžbe, ispis narudžbi za šank i kuhinju,
  • praćenje po stolovima i konobarima te prijenos u račune,
  • dodatak za glazbu,
  • mogućnost plaćanja gotovinom, kreditnim karticama, čekovima građana, te virmanom, reprezentacija,
  • veza kase s recepcijom za hotelske goste,
  • mogućnost rada sa BAR COD čitačem te pomoću programabilne tipkovnice - artikli na brzim tipkama,
  • konobari se prijavljuju i administriraju uz pomoć šifre i lozinke, ručno ili upotrebom magnetnih ili
    BAR_CODE kartica,
  • storniranje stavki računa prije zaključenja (ispisa) računa i storniranje neispravnih računa prema ovlaštenju,
  • zaključak blagajne (X,Z), za konobara, po konobarima, ukupno
  • pri radu u lokalnoj mreži iz ureda je moguć nadzor rada na blagajni (otvoreni stolovi, postavke na otvorenim
    stolovima, izdani računi ...).
  • popis robe sa obračunom – inventura, sa mogućom korekcijom stanja artikala po skladištima,
  • zapisnici o otpisu namirnica : po pravilniku kao kalo, rasip, lom ili kvar, po inventurnim manjkovima, zbog kvarenja namirnica, zbog proteka roka trajanja namirnica, …
  • NORMATIVI: na artiklu gotovog jela i/ili pića, omogućeno je definiranje normativa sa artiklima sirovina od kojeg se
    proizvod sastoji. Prema potrebi normative je moguće ispravljati i nadupunjavati. Pri izradi normativa kontrolira
    se profit po svakom jelu/piću (odnos prodajne cijene jela/pića i nabavne vrijednosti sirovina),
  • Na temelju normativa definiranih na artiklima, automatski se vrši obračun utroška sirovina u procesu izrade jela
    i složenih pića,
  • poslovne jedinice ( restorani, šankovi …),
    evidencija artikala po šiframa sa mogućim normativima, cijenama, poreznim stopama, nabavnim cijenama,
  • evidencija banaka, kartica, grupa artikala, vrsta plaćanja…
  • evidencija poslovnih partnera,
  • evidencija konobara,
  • IZVJEŠĆA:
    knjiga prometa za ugostiteljstvo – KPU,
    promet i zaključno stanje,
    knjiga nabave i utroška pića – KNUP,
    kartice artikala; PP-MI-PO; cjenik; pregled i ispis kumuliranih računa,rekapitulacije nabave i utroška artikala; rekapitulacije poreza,rekapitulacije po načinima plaćanja; rekapitulacije po konobarima,izvješće o prodaji posebno za hranu i posebno za piće, uvid u stanje skladišta po poslovnim jedinicama,
    analitičke kartice artikala sa svim poslovnim promjenama,
    izvještaj o prodaji preko žiro-računa, kartica, čekova, gotovine,
    knjiga popisa za artikle koji se smatraju trgovačkom robom,
    statistika nabave I utroška pića,...
  • SIGURNOST POSLOVNIH PODATAKA:
    mogućnost i prava pristupu programskim modulima ograničena šiframa i lozinkama
  • ...